יום שני, 6 ביוני 2016

עוגת יומולדת לבנה

שאלווום
החודש לא יצאתי פארשית! 

הספקתי להכין משהו לפרוייקט "כחומר..."! כן! אני! 

תוך כדי חיפושי דירה, ולימודים ברבאק לקראת סיום ועוד קצת חיפושי דירה... 
אין לי מושג איך הספקתי אבל יש עוגה! 

ד"א בלי שום קשר

היום ה06.06 וזה הפוסט ה60 בבלוג.
רק אומרת (עושה לי טוב לOCD) 

אזזזז

החומר החודשי הפעם היה שוקולד לבן. ש-ו-ק-ו-ל-ד  ל-ב-ן-! התרגשויות.
אני חושבת שהזכרתי לא פעם ולא פעמיים את העובדה שבעייני הוא טעים יותר מהשוקולדים האחרים
(כן כן זה לא שוקולד בכלל... לא איכפת לי! הוא הכי טעים!) 

כמובן שלא יכולתי להפסיד חודש שכזה...

ובמקרה לחברה מהלימודים הייתה יומולדת והבטחתי לה עוגה. 
2 ציפורים במכה אחת זה השם השני שלי =) 
אישרתי מולה שהיא אכן אוהבת שוקולד לבן ויצאתי לדרך.

משום מה עוגת היומולדת האולטימטיבית בישראל היא "עוגת כושי"

אז אם זה עובד עם שוקולד חום זה בטוח אמור לעבוד גם עם שוקולד לבן לא? 




































עובד.

לגמרי עובד.

עוגת שוקולד לבן טעימה ברמות שלא תיארתי לעצמי - אני לגמרי מחליפה את עוגת הווניל שלי בזאת,

קרם שוקולד לבן חלומי שאולתר לחלוטין ויש עוגה מטריפה. 

מתחילים - איך לא - משוקולד לבן. ממיסים במיקרו בפולסים של 20 שניות ומניחים בצד שיתקרר בינתיים.

















מנפים את החומרים היבשים: קמח + אבקת אפייה + מלח ומערבבים בקערה. מניחים גם אותה בצד.





























נקסט.

מקרימים במיקסר חמאה + סוכר,
















מוסיפים ביצים "מקושקשות" בזרם דק תוך כדי ערבול של המיקסר

ואז את השוקולד הלבן שכבר הספיק להתקרר וקצת תמצית וניל ומערבבים לתערובת חלקה.

עכשיו מה שנותר הוא להוסיף את החומרים היבשים וחלב לסירוגין (יבשים - 3, חלב - 2) 
ולערבב בין פעם לפעם עד שנוצרת בלילה חלקה ואחידה. 

ואם היא לא מספיק שוקולד לבן'ית 

החלטתי באילתור של רגע להוסיף מלאאאא פירורים דקים של שוקולד לבן מגורר לבלילה. 


לפי שמעבירים את הבלילה לתבנית צריך להכין אותה. ככה אני תמיד מכינה תבניות לאפיית עוגות בחושות ובעייני זאת הדרך המושלמת. הן יוצאות ממש בקלות החוצה ללא בלאגן ולכלוך מיותר. 
לוקחים תבנית (או חד פעמית או רגילה זה לא משנה), משמנים אותה עם ספריי שמן או עם חמאה, עליה מניחים עיגול נייר אפייה ומשמנים שוב. והתבנית מוכנה =) 





























שופכים את הבלילה ל-2 תבניות ומישרים מעט עם כף.




























אופים ב-180 מעלות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא יבש. לי זה לקח בערך 25 דקות. 




























נותנים לעוגות להתקרר לחלוטין לפני שעוברים לקרם. 

קרם שוקולד לבן טעים ממממממש! 
תחילה מכינים גנאש ביחס של 1:3 בין שמנת לשוקולד. 
ממיסים שוקולד לבן, מרתיחים שמנת מתוקה (הכל במיקרו) ומאחדים ביניהם. 



























את הגנאש מעבירים למקרר לבערך 30-40 דקות להתייצבות. 

כשהוא קר, מוציאים מהקרר ומקציפים ממש מעט - אני מעדיפה לעשות את זה עם מיקסר ידני כי הוא מקציף בעדינות. כדאי להזהר עם ההקצפה כי גנאש נשבר בקלות. 
לאחר מכן מקציפים שמנת עם אינסטנט פודינג וניל ומאחדים בין התערובות. 

הקרם יציב, חלק וטעים ממש ממש. אתם חייבים לנסות!!! 

עכשיו עוברים להרכבת העוגה... 
מכינים סירופ סוכר - שמים בסיר סוכר ומים בכמות שווה ומרתיחים. 
מניחים את אחת משכבות העוגה - אם היא יצאה מעט עקומה אפשר ליישר עם סכין -  ומעט מרטיבים אותה עם סירופ סוכר.














מעבירים את הקרם לשקית זילוף, מזלפים שבלול בגובה אחיד על העוגה ואז משטחים אותו עם מרית.

 מעל השבלול המשוטח מניחים את שכבת העוגה השנייה וגם אותה מרטיבים עם סירופ ההסוכר. 













כדי שלא יהיו פירורים על הקרם החיצוני של העוגה, אני נוהגת לצפות אותה תחילה בשכבה דקיקה של קרם ולקרר לפני שאני מורחת את השכבה הסופית. מורחים ומקררים משהו כמו שעה. 

עכשיו נעבור לציפוי הסופי =) ציפיתי בדיוק באותו קרם גם את השכבה החיצונית 
אך הכנתי אותו ב-2 נגלות כי הוא מתקשה ונורא קשה לעבוד איתו אחרי שהוא יושב הרבה זמן.
מכינים שוב את אותו הקרם בדיוק ומצפים את כללל העוגה מסביב יפה יפה. 




























ומקשטייייים 

































כשחותכים את העוגה מגלים את השכבות הלבנבנות - צהבהבות - שוקולד לבניות שבפנים. 




































הבאתי את העוגה למוריה בבית הספר בו אנחנו מלמדות, 
היא ממש אהבה, התלמידים עפו לגמרי. היה כיף =) מזל - טוב מוריה! 

שנייה לפני שאתם רצים להכין את העוגה - הנה מה שחברי הבלוגרים הכינו החודש =) ט-עים! 
________________________________________________________________________

מתכון

עוגת יומולדת לבנה
עוגת שוקולד לבן עם קרם שוקולד לבן בקוטר 28 (זה הגודל של התבניות החד פעמיות העגולות)

עוגת שוקולד לבן - מקור המתכון - עוגת שוקולד לבן של Baking Bites עם שינויים שלי

200 גרם שוקולד לבן 
450 גרם קמח
2.5 כפיות אבקת אפייה
כפית מלח 
180 גרם חמאה 
כוס סוכר
4 ביצים 
2 כפיות תמצית וניל
כוס וחצי חלב
50 גרם שוקולד לבן מגורר

1. ממיסים את הכמות הראשונה של השוקולד הלבן בפולסים של 20 שניות במיקרו. 
2. מנפים לקערה את החומרים היבשים: קמח + אבקת אפייה + מלח.
3. מקרימים במיקסר חמאה + סוכר ומוסיפים לאט לאט את הביצים תוך כדי ערבול.
4. מוסיפים את השוקולד לבן המומס ואת הוניל ומערבבים לתערובת חלקה.
5. מוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים ואת החלב (יבשים - 3, חלב - 2) עד שמתקבלת בלילה חלקה.
6. מוסיפים את השוקולד הלבן המגורר ומקפלים ידנית לתוך התערובת עם לקקן. 
7. מעבירים ל-2 תבנות ואופים ב180 מעלות עד שהועגה מזהיבה וקיסם יוצא יבש.
8. מצנים את העוגות לחלוטין. 

קרם שוקולד לבן - כמות אחת - יש להכפיל ב-2.
150 גרם שוקולד לבן
50 גרם שמנת מתוקה 
250 גרם שמנת מתוקה 
אינטסנט פודינג אחד 

1. ממיסים שוקולד לבן ואת הכמות הראשונה של השמנת המתוקה ומערבבים. 
2. מעבירים למקרר ל40 דקות להתייצבות. 
3. מקציפים מעט את ההגנאש. 
4. מקציפים כמות שנייה של שמנת עם אינסטנט פודינג וניל.
5. מאחדים בין התערובות. 

סירופ סוכר
70 גרם מים
70 גרם סוכר

להרתיח יחד בסיר. 

הרכבת העוגה 
1. מניחים את שכבת העוגה הראשונה על מגש ומרטיבים מעט עם סירופ סוכר. 
2. בעזרת שקית זילוף מורחים את הכמות הראשונה של הקרם על העוגה (כדאי להשאיר קצת לציפוי מונע פירורים)
3. מניחים מעל את שכבת העוגה השנייה וגםאותה מרטיבים עם סירופ סוכר. 
4. מצפים בשכבה דקיקה של קרם ומעבירים לשעה למקרר
5. בינתיים מכינים את הכמות השנייה של הקרם.
6. מצפים את העוגה ומקשטים.