יום שבת, 7 ביוני 2014

כדורי ריבת חלב ופסיפלורה

הבאתי את זה על עצמי... אני יודעת...
מרפי מת עליי... 

חודש אחרי שאמרתי את המשפט הנ"ל (בפוסט הזה): 
נחשו מי נבחרה להיות החומר החודשי של אפריל בפרוייקט "כחומר ביד הבלוגר"? 
נכון. 
בננה. 
פיכסה. 
זה היה נורא עצוב לא להשתתף.... 

אז תארו לכם מה רבה הייתה שמחתי שהחומר החודשי של חודש מאי התגלה כ....
ריבת חלב!!!! קולולולולולולו =)


אומנם השמחה דעכה קצת כשהבנתי כמה קשה זה להמציא משו חדש עם חומר כזה... 


אבל! אל דאגה! 

זוכרים את הידיד שלי מנו? שפמפם לי במשך חודשים "פסיפלורה וריבת חלב" עד שהכנתי לו עוגה,

אז הוא לא נרגע... 

במשך כל החודשים מאז,
בכל פעם שנשאלה דעתו לגבי מתכון או מה להכין התשובה הייתה "פסיפלורה וריבת חלב". 

ותכלס, 

שחושבים על זה השילוב הזה ממש הגיוני... 
ריבת חלב סופר מתוקה, פסיפלורה היא סופר חמוצה ושני הטעמים שתלטניים.... 
ככה שהאיזון ביניהם לא פחות ממושלם!!! 

אז לאחר סיעור מוחין בין חברי 

הוחלט לתת לשילוב הזה את הבמה בשנית.
וכך נולדו "כדורי ריבת חלב ופסיפלורה". 
שהם לא פחות ממושלמים! (למרות שקשה להתעלות על הכדורים מהפוסט הקודם).



































*לפני שנתחיל אתם יותר ממוזמנים להציץ כאן ולהזיל ריר על הפוסטים השווים של חבריי לפרוייקט*


אז ככה.
כמו כל "כדורי שוקולד" שמכבדים את עצמם הכדורים דורשים איזה פירורי עוגייה כלשהם שיחזיקו אותם. 
כמובן שהעוגיה שהכי הסתדרה לי לשילוב הטעמים הייתה - איך לא - אלפחורס. 

השתמשתי במתכון של קרין גורן לעוגיות אלפחורס... 


קרין משתמשת במתכון באינסטנט פודינג וניל. 

כמה ימים לפני שהכנתי את המתכון, הסתובבתי בסופר ומצאתי את המוצר החדש הזה:
הייתי חייבת לנסות. לראות איך זה משתלב.
במיוחד שבמתכון שלי יש שוקולד לבן... 

ד"א, יש גם אינסטנט פודינג חדש בטעם ריבת חלב, אבל הוא לא ממש מוצלח לטעמי... 

אז נתחיל... 

מערבבים בקערה: קמח + אינסטנט פודינג + קורנפלור + אבקת אפייה + סודה לשתייה + מלח, ומניחים בצד.




























לאחר מכן מעבדים במיקסר חמאה רכה + אבקת סוכר לקרם אחיד. 
















מוסיפים חלמונים (אחד אחד) וממשיכים לעבד... 
















ואז מוסיפים את החומרים היבשים ומעבדים לפירורים (לא לעבד עד הסוף לבצק) 
















מפזרים את הפירורים בתבנית (לא צפוף מידי, אם צריך משתמשים ב2 תבניות),




























ואופים ב180 מעלות עד שהפירורים מזהיבים. (רק לי זה נראה כמו כרובית?) 

לא נורא אם הם מתאחדים... 































מצננים את הפירורים לחלוטין, וחותכים אותם לקוביות קטנות. 




























עכשיו עוברים לגנאש פסיפלורה וריבת חלב.

התשמשתי במתכון של פייר הרמה שעובד עם כל פרי שרק תרצו... 

ממיסים שוקולד לבן,




במקביל מרתיחים שמנת + מחית פסיפלורה בסיר קטן, 












כשרותח, שופכים על השוקולד המומס (בכמה פעמים, לא הכל בבת אחת) ומערבבים טוב.

בהתחלה זה נראה כאילו השוקולד נשבר, אבל לא נורא.. זה מתאחד כשממשיכים להוסיף נוזל ולערבב. 




























לגנאש מוסיפים ריבת חלב ומערבבים.
















את התערובת שופכים על פירורי העוגיות ומערבבים. 

כן. זה נראה נורא. אבל זה טעים ב-ט-י-ר-ו-ף.















מקררים את הבלילה שעה -שעתיים כדי שיהיה נוח לעבוד איתה,

יוצרים כדורים, ומצפים בקוקוס.  
הוא גם הולך מעולה עם פסיפלורה וגם הולך מעולה עם ריבת חלב. ויש אותו באלפחורס =) 
win - win - win















וזהו. 

מקררים אותם כמה שעות ומגישים (אם נשאר מה להגיש ולא גנבו לכם אותם מהמקרר)
זה טעים כלכך! הרבה זמן לא עפו ככה על משהו שהכנתי =) 



















________________________________________________________________________



מתכון

*המתכון מספיק ל60 כדורים (אני עשיתי כפול ויצאו לי 120) כמובן שהכמות מאד תלוייה בגודל שלהם!*

פירורי עוגיות אלפחורס - מקור המתכון של קרין גורן, עם שינויים קטנטנים שלי
200 גרם קמח
חבילה אחת של אינסטנט פודינג שוקולד לבן (או וניל אם לא מצאתם או שלא בא לכם)
200 גרם קורנפלור
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 
1/4 כפית מלח
200 גרם חמאה רכה
200 גרם אבקת סוכר (2 שקיות)
3 חלמונים

1. מערבבים: קמח + אינסטנט פודינג + קורנפלור + אבקת אפייה + אבקת סודה לשתייה + מלח בקערה.
2. מקרימים במיקסר חמאה + אבקת סוכר לקרם חלק.
3. מוסיפים חלמונים אחד אחד וממשיכים לעבד. 
4. מוסיפים את החומרים היבשים ומעבדים לתערובת פירורית (חשוב לא לעבד לבצק ולהשאיר פירורים)
5. מסדרים את הפירורים בתבנית ואופים ב180 מעלות עד שהם מזהיבים. 
6. מצננים לחלוטין.
7. חותכים לקוביות קטנות ומניחים בקערה. 

גנאש פסיפלורה, שוקולד לבן, וריבת חלב - מקור המתכון של פייר הרמה עם שינויים שלי
200 גרם שוקולד לבן
120 גרם מחית פסיפלורה
30 גרם שמנת מתוקה
100 גרם ריבת חלב

1. ממיסים שוקולד לבן במיקרו בפולסים של 20 שניות. 
2. במקביל מרתיחים מחית פסיפלורה + שמנת בסיר קטן.
3. כשרותח, שופכים על השוקולד (בכמה פעמים, לא בבת אחת!) ומערבבים. 
4. כשהתערובת חלקה מוסיפים ריבת חלב ומערבבים טוב.

הכנת הכדורים
100 גרם קוקוס

1. שופכים את הגנאש על פירורי העוגיות ומערבבים.
2. מקררים שעה - שעתיים, כדי שיהיה נוח לעבוד עם התערובת.
3. לאחר הקירור, יוצרים כדורים (באיזה גודל שמתחשק לכם) ומצפים אותם בקוקוס.
4. מקררים כמה שעות לפני ההגשה.