יום שבת, 9 באוגוסט 2014

עוגיות ג'ינג'ר בשלישית

להיות חולה בקיץ זה פשוט נורא.

כאילו,
זה אף פעם לא נחמד... 

אבל בחורף יש איזה התנחמות בהתכרבלות בפוך ושתיית תה או מרק, 
וגם לא כזה איכפת לך להשאר במיטה כמה ימים שבחוץ קפוא ויורד גשם. 

וזה תמיד קורה לי. 
ותמיד הורס תוכניות סופר כיפיות. 
כי וואלה לא תכננתי להשאר במיטה כל הסופש... 

מזל שהספקתי להכין עוגיות לפרסום החודשי של "כחומר ביד הבלוגר" 
ממש מזל... 

החומר החודשי הוא ג'ינג'ר
וכל מה שהתחשק לי להכין בזמן האחרון זה עוגיות (עוד תשמעו עליהן), 
אז בחרתי בעוגיות סופר מגניבות עם ג'ינג'ר ב3 וריאציות (אבקה, טרי, ומסוכר) 

אם תציצו כאן תגלו מלא מתכונים ג'ינג'ריים של שאר חבריי הפרוייקט =) 






























אז כמו שאמרתי יש 3 וריאציות של ג'ינג'ר בעוגיות.. 
את האבקה הרגילה שכולם מכירים, את השורש החמוד והצהבהב עם הריח הממש טוב,
וגם ג'ינג'ר מסוכר שמעולם עוד לא העזתי לטעום ככה סתם, שמוצאים בחנויות תבלינים... 


עוד דבר יחסית מיוחד שיש בעוגיות זו מולסה. או "דבשה" בעברית את אתם ממש מתעקשים...
החומר השחור והדביק שמוציאים מהסוכר כדי שיהיה לבן,
טעם ממש מיוחד שפעם חשבתי שאפשר להחליף במייפל או דבש וגיליתי שממש לא. 
אותו אפשר לקנות בחנויות הטבע למניהן... 



אז מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח + סודה לשתייה + מלח + אבקת ג'ינג'ר + קינמון.




























לאחר מכן מקרימים במיקסר עם וו גיטרה חמאה + סוכר + מולסה, לקרם אחיד וחום.








במקביל מגרדים את הג'ינג'ר הטרי הכי דק שאפשר וחותכים את הגינג'ר המסוכר לפיסות קטנטנות.















מוסיפים לקערת המיקסר ביצה אחת ואת הג'ינג'ר הטרי וממשיכים לעבד.




























ואז הגיע תורם של היבשים להכנס. מעבדים אותם ממש ממש טיפה,
ואז שנייה לפני שהכל מתאחד מוסיפים את פיסות הג'ינג'ר המסוכר שחתכנו קודם.
ומעבדים לסיום עד שהכל אחיד.










עוטפים בניילון נצמד ומקררים. 
אפשר כמה שעות עד שהבצק מתייצב ואפשר לילה או אפילו 24 שעות ככה הטעם מתעצם. 
הקירור ממש מעולה לבצק. 































לאחר הקירור יוצרים מהבצק כדורים. 
אני בחרתי לעשות אותם עם כף גלידה קטנה - 4 ס"מ. 




























ואז כל כדור מגלגלים מעט בידיים וטובלים בסוכר. 

















מסדרים את כל הכדורים עם רווחים די גדולים (הן מתפשטות) 
ואופים ב180 מעלות בערך 10 דקות (במתכון כתוב 12 אך העוגיות שם גדולות יותר)
העוגיות צריכות להיות שחומות לחלוטין עם מעט סדקים.















הן ממש טעימות - מזכירות נורא עוגיות לוטוס.
אם כי מעט מתוקותמדי...  אני הייתי מציעה להפחית מעט בכמות הסוכר במתכון. 

ועכשיו ברשותכם אני חוזרת למיטה. =( 

_________________________________________________________________________


מתכון

עוגיות ג'ינג'ר בשלישית - מקור המתכון בבלוג החמוד Life made simple עם טיפונת תוספות שלי
לכדורים עם כף גלידה של 4 ס"מ יצאו לי 52 עוגיות

2 כוסות קמח
2 כפיות סודה לשתייה
כף אבקת ג'ינג'ר
כפית קינמון
1/2 כפית מלח 
170 גרם חמאה
כוס סוכר
1/4 כוס מולסה
ביצה אחת
כף ג'ינג'ר טרי מגורד דק דק
3 כפות ג'ינג'ר מסוכר

1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח + סודה לשתייה + אבקת ג'ינג'ר + קינמון + מלח
2. מקרימים במיקסר חמאה + סוכר + מולסה לקרם אחיד וחום.
3. מוסיפים ביצה ואת הגינג'ר הטרי וממשיכים לעבד.
4. מוסיפים את היבשים, מעבדים ממש טיפה, ושנייה לפני שהכל מתאחד מוסיפים את פיסות הג'ינג'ר המסוכר. 
5. ממשיכים לעבד עד שהכל אחיד.
6. עוטפים בניילון ומקררים כמה שעות או אפילו יום יומיים (כמה שיותר זמן הטעם מתעצם) 
7. שהבצק קר יוצרים כדורים ומגלגלים אותם בסוכר.
8. מסדרים בתבנית ואופים עד שהעוגיות שחומות עם סדקים (לי זה לקח בערך 10 דקות)

תגובה 1:

  1. אני אוהבת ג'ינג'ר על שלל צורותיו. נראה פשוט מעולה. החלמה מהירה :-)

    השבמחק