יום ראשון, 8 בדצמבר 2013

קאפקייקס מייפל-פקאן

והפעם בפינתינו "nerdy nummies זה מגניב" 
קאפקייקס מגניבים כמו שלא ראיתי הרבההה זמן =) 
אין... הרו הזאת פשוט גאון!! 
אני מחכה בקוצר רוח כל שבוע שיגיע כבר יום שלישי ושיפורסם פרק חדש! 

למי שלא מבין על מה אני מדברת "nerdy nummies" היא תוכנית אפייה יוטיובית, 
בה כל שבוע רוזנה מפרסמת קינוח כזה או אחר בצורה של משחק פלייסטיישן/מחשב או סרט או סדרה או קומיקס או משו כזה בסגנון... כתבתי על זה כבר בפוסט הזה

אז לפני חודשיים (בדיוק) ישבתי לי כמו כל יום שלישי וצפיתי בפרק הזה של נרדי נאמיס.
ברגע שראיתי את הקפאקייקס האלה (וסיימתי לקפוץ בכיסא מרוב התלהבות) 
ידעתי שאת זה אני חייבת חייבת חיייייבת להכין! כי זה מגניב ממש אבל ממש!! 

אז הכנתי.
הנה הקאפקייקס מייפל-פקאן החמדמדים (והממש טעימים) שלי =) 




























*שימו לב למפה הסופר מגניבה ויפה שאמא שלי קנתה - ואני אפילו לא אמרתי לה שבדיוק כזאת אני רוצה*

הקאפקייקס.
התבססתי על המתכון הזה

פקאנים: קוצצים. קולים. ושמים בצד שיתקררו. 

את החומרים היבשים (כמובן כמו בכל עוגה בחושה אני אוהבת להשתמש בקמח עוגות ובקמח רגיל חצי-חצי)


מערבבים עם מטרפה בקערה - הכל ביחד - ומנפים. מניחים בצד וממשיכים הלאה. 



החלטתי לשנות את החמאה הרגילה במתכון לחמאה חומה. 
למה? כי זה מגניב וזה טעים והתלהבתי מזה וחוץ מזה שזה מזכיר בטעם ובריח טופי.
ומשום מה לאחרונה בא לי לתקוע טופי בכל דבר אני לא מצליחה להשתחרר מזה... הצילו... 
ובלי קשר זה ממש מתאים למייפל ופקאנים. 

אז איך מכינים חמאה חומה? 
מתחילים בהמסת החמאה בסיר. נותנים לה להתמוסס לגמרי ולבעבע וממשיכים לבשל עד שלאט לאט היא הופכת להיות חומה עם ריח טופי מטריף. אז אתם יודעים שהיא מוכנה. 










יש לסנן את החמאה כי בתחתית מצטברים פירורים חומים כאלה שלא אמורים להגיע לתוך הבלילה. 
אז מסננים את החמאה דרך מסננת הכי דקה שאפשר למצוא ומשתדלים להשאיר את הפירורים בסיר. 











שמים בקערת מיקסר סוכר חום 


































על הסוכר החום שופכים את החמאה כשהיא חמה ומערבבים. 




























ואז מוסיפים מייפל. בבקשה בבקשה תקנו את המייפל האמיתי ולא את הסירופ המזעזע בטעם מייפל... 

וביצים. כדי לזלף אותם לאט לאט לתוך המיקסר שמתי אותם במיכל ערבוב לרוטב עם מכסה... 
אפשר אותו דבר לעשות עם קנקן או כוס או כל דבר שיהיה נוח לזלף איתו זרם די דק. 


















אז מקשקשים את הביצים ומזלפים אותם בזרם דק לבלילה של המיקסר תוך כדי ערבול. 





























עד שמזלפים את הכל פנימה והבלילה חלקה. 





























ועכשיו הגיע תורם של היבשים. 
מוסיפים אותם לסירוגין עם רוויון (היבשים ב3 פעמים, הרוויון בפעמיים) ומערבבים לבלילה חלקה. 











לבלילה מוסיפים את הפקאנים שקלינו קודם. רק לפני כן כדאי לצפות אותם במעט קמח. 





























ומערבבים ידנית עד שהכל נטמע בפנים באופן אחיד. 





























מחלקים את הבלילה למנג'טים. בערך 2/3 גובה בכל אחד. 




























אופים ב180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש. בערך 15-20 דקות. 




























ומצננים על רשת.





















עכשיו עוברים לקרם. 
קרם פשוט וטעים במיוחד. 
מקציפים לקרם יציב שמנת מתוקה + אינסטנט פודינג וניל + מייפל 




























ומעבירים ל2 שקיות זילוף. אחת גדולה אליה מעבירים את רוב הקרם, ואחת קטנטנה בה שמים 2-3 כפות. 

ועכשיו הגענו לפנקייקים. השתמשתי במתכון מתוך הספר "מהמטבח בהנאה" של רות סירקיס.
עוד ספר ישן שהולך איתנו שנים ואנחנו שומרים אותו רק בשביל מתכון הפנקייקס החמוד הזה. 

מערבבים בקערה סוכר, קמח ואבקת אפייה. בקערה נפרדת מערבבים שמן, ביצה, חלב ותמצית וניל. 
מאחדים בין 2 התערובות. 
יש יותר פשוט מזה? 




























את הבלילה העברתי לסקוויזי בוטל כדי שאוכל לזלף פנקייקים קטנים קטנים קטנייים וחמודים. 


אז מזלפים במחבת משומנת עיגולים קטנטנים 





























מחכים שיופיעו בועות, ואז הופכים. מחכים שישחימו גם מהצד השני (זה קורה די מהר בכזה גודל) ומוציאים. 











עושים זאת עם כל הבלילה. יוצאים המון פנקייקים (יותר ממה שצריך) אבל זה נורא כיף לנשנש אותם. 




























הדבר האחרון הוא קוביית החמאה שנמצאת מעל מגדל הפנקייקים. 
כמובן שלא מדובר בחמאה אבל הדבר שהכי קרוב היה טופי לימון צהוב. 
אז חותכים את הסוכריות לקוביות קטנות. 





























כל מה שנותר הוא להרכיב את הקאפקייקס. 
שמים מעט מייפל בשקית זילוף קטנטנה,

מעל כל מאפין מזלפים קרם בעזרת צנתר משונן,






































מעל מניחים פנקייק. מעליו מזלפים טיפונת קרם ומניחים עוד פנקייק, ושוב קרם ופנקייק (סה"כ 3)
מזלפים מעל טיפונת מייפל ומניחים קוביית טופי. 
וזהו. מגישים וטורפים. 
המאפין טעים בפני עצמו בצורה בלתי רגילה. הקרם רק מוסיף עוד מייפליות לכל העניין. 
והפנקייקים אוי הפנקייקים טעימים ומגניבים על או בלי כל קשר לקאפקייק... 

























אומנם יש הרבה שלבים אבל בתכלס המתכון לא כזה מורכב. 
אולי לזלף פנקייקים מניאטורים זה לא משו שכל אחד יסכים לעשות אבל זה נחמד נורא ושווה את זה... 

_________________________________________________________________________


מתכון

מאפינס מייפל-פקאן - מקור המתכון כאן עם שינויים שלי
20 מאפינס בינוניים (אני הכפלתי כמויות ויצאו לי 40)

1/2 2 כוסות קמח 
2 כפיות אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה 
1/2 כפית מלח
כפית קינמון
120 גרם חמאה חומה 
1/2 כוס סוכר חום
2 ביצים
כוס מייפל 
1/2 כוס רוויון
1/2 כוס פקאנים קצוצים וקלויים מצופים בכף-שתיים קמח

1. מערבבים את החומרים היבשים (קמח + א.אפייה + סודה לשתייה + מלח + קינמון) עם מטרפה ומנפים.
2. שמים את הסוכר החום בקערת המיקסר.
3. מכינים את החמאה החומה, מסננים ומעבירים ישירות למיקסר כשהיא חמה. 
4. מוסיפים מייפל ומערבבים עו וו גיטרה. 
5. מזלפים פנימה בזרם דק את הביצים וערבבים לבלילה חלקה. 
6. מוסיפים את היבשים ואת הרוויון לסירוגין (יבשים ב3 פעמים רוויון בפעמיים) ומעבדים לבלילה חלקה. 
7. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים ידנית.
8. ממלאים מנג'טים ב2/3 גובה ואופים ב180 מעלות 15/20 דקות עד ששיפוד יוצא יבש. 
9. מצננים. 

קרם מייפל - אילתור שלי
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל 
3-4 כפות מייפל 

מקציפים לקרם יציב ומעבירים ל2 שקיות זילוף. 
גדולה עם צנתר משונן בה רוב המסה וקטנטנה בה 2-3 כפות קרם.

מיני פנקייקים - מקור המתכון: "מהמטבח בהנאה" של רות סירקיס
יוצאים הרבה יותר ממה שצריך אבל זה טעים אז למי איכפת =) 

1/2 כוס קמח 
כפית אבקת אפייה
כף סוכר
ביצה
1/2 כוס חלב 
כף שמן
כפית תמצית וניל 

1. מערבבים קמח + אבקת אפייה + סוכר בקערה 
2. בקערה נפרדת מערבבים ביצה + חלב + שמן + וניל 
3. מאחדים בין 2 התערובות ומעבירים לבקבוק לחיץ 
4. על מחבת משומנת מזלפים עיגולים קטנטנים. 
5. כשמופיעות בועות הופכים.
6. ברגע ששחום מוציאים מהמחבת. 
7. חוזרים על הפעולה עם כל הבלילה. 

לקישוט
3 סוכריות טופי לימון חתוכות לקוביות קטנות 
כף או 2 של סירופ מייפל 


מרכיבים את הקאפקייקס
1. מזלפים קרם על כל מאפין בתנועה סיבובית. 
2. מניחים מעל פנקייק, מעליו טיפת קרם ומעליו עוד פנקייק. ושוב קרם ופנקייק (סה"כ שלושה).
3. מעל מזלפים טיפונת מייפל. 
4. מניחים קוביית טופי מעל. 

2 תגובות:

  1. רעיון מקסים ומעורר תיאבון. שילוב של מייפל ופקאן לגמרי שולט!!

    השבמחק
  2. פשוט מקסים!

    השבמחק