יום שישי, 6 בספטמבר 2013

פאי טופי-פקאן

מכירים את זה שאחרי שקיבלתם/מצאתם/קניתם חומר גלם חדש - בא לכם לתקוע אותו בכל חור? 
וכל מתכון שאתם מתכננים להכין חייב לכלול את החומר הזה בפנים אחרת הוא נפסל? 
(יש מצב שזה רק אני) 

אז קניתי לאחרונה סוכריות טופי קרמל וממש התחשק לי כבר להשתמש בהם. 
חשבתי על מתכון שיתאים גם לטופי וגם קצת לראש השנה (רק קצת) 

ממש לא התחשק לי תפוחים או דבש כי כמה אפשר?! 

אז חשבתי על פקאנים שמתאימים נורא לטופי... 
ופאי פקאן וטופי נשמע כמו אפשרות מכובדת, חגיגית וטעימה למדי. 

טעימה היא בהחלט הייתה. אפילו מאד. 
יפה? בהתחלה כן אחר כך קצת פחות... קצת הרבה פחות... 
איכשהו כל דבר שעשיתי באותו יום נהרס (כולל גלידת 2 מרכיבים שאפילו קוף יכול להכין בהצלחה) 
אחלה ספתח לשנה החדשה =) 

החלטתי להעלות את המתכון בכל זאת בגלל שהוא היה ממש טעים. 































מתחילים מבצק פריך. 
כמו שכבר אמרתי בעבר יש לי מתכון קבוע לקלתיות של פאי שפשוט יוצא מושלם. תמיד. 
אני לא ארחיב עליו לעומק. אפשר לקרא עליו כאן יותר בהרחבה. 

בקיצור: מקרימים חמאה וסוכר, מוסיפים ביצים ווניל ומערבבים, מוסיפים קמח ומאחדים לבצק אחיד. 



את הבצק מקררים שעה וחצי... לאחר קירור מרדדים 





























ומרפדים תבנית. הפעם בחרתי להשתמש בתבנית עגולה אבל אפשר לרפד כל תבנית שבא לכם.
































זהו. זה הבצק. עכשיו נעבור לחלק החשוב! המילוי. 
תחילה צריך להכין כמה דברים (כדאי לעשות אותם בזמן שהבצק מתקרר) 

יש לקצוץ פקאנים 

























וגם את סוכריות הטופי. זה חלק מאד מעצבן אבל מי שרוצה טופי בעוגה צריך לעבוד =) 
גיליתי שהכי טוב לחתוך את הטופי עם סכין חדה ומשוננת... 















לאחר שקצצנו מה שצריך היה לקצוץ מרכיבים את המלית. 
המקור שהשתמשתי בו היה פאי הפקאן המקסים של קרין גורן. 
החלפתי את המייפל בסירופ תירס והפחתתי את כמות הסוכר מכיוון שהטופי מתוק נורא בפני עצמו... 

אז שמים בקערה סוכר חום וסירופ תירס 




























מוסיפים חמאה מומסת כשהיא חמימה. 


















ומערבבים טוב עם מטרפה ידנית.





























מוסיפים ביצים ומערבבים טוב. 















כל מה שנותר הוא להוסיף פנימה את הפקאנים והטופי הקצוצים,





























לערבב, ולשפוך לתוך הקלתית. 

































מעל הבלילה ששפכנו פנימה מסדרים חצאי פקאנים שלמים. 





























מסדרים יפה יפה במעגלים. קצת סיזיפי אבל זה לוקח בדיוק 5 דקות וזה כלכך יפה בסוף שכדאי! ממש כדאי! 































אופים ב180 מעלות.
אני אפיתי במשך 70 דקות! ועדיין לצערי המרכז לא התקשה לחלוטין...
אני חושבת שפשוט כדאי להכניס את העוגה למקרר אולי ככה המרכז יתייצב. 




































התכנית הייתה להכין גלידה וניל פרום סקרץ' בעצמי אבל כמו שאמרתי קודם, הרסתי אותה.
אז קניתי מהר גלידה אחרת....
תגישו עם גלידה. הפאי הזה פשוט דורש גלידה... עוד רגע תבינו למה... 






























והגענו לקטע הבעייתי.
הטופי כנראה מנע מהפאי להתקשות במרכז... 
כשחותכים פרוסות נוזל לכל עבר רוטב טופי (טעים בטירוף אומנם אבל נוזלי...)




























וכדי שתאמינו לי שבאמת היה שם בלאגן הנה הוכחה.
(ממש נלחמתי בעצמי אם להעלות את התמונה הזאת או לא - בכל זאת אני פרקפציוניסטית מארץ היקים) 




























עכשיו, למה גלידה? 
קודם כל גלידה זה תמיד טוב. תמיד. 
במקרה הזה אנשים גרפו מבריכת רוטב הטופי עם כף ושמו על הגלידה. זה מושלם! 
_________________________________________________________________________

מתכון

קלתית - מתוך "עוגת תפוחים (נירית)" 
200 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
ביצה 
כפית תמצית/ משחת וניל 
כוס קמח תופח
2 כוסות קמח רגיל 

1. מקרימים חמאה + סוכר לקרם חלק
2. מוסיפים ביצה + וניל וממשיכים לערבב עד שמתאחד 
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים ממש עוד טיפה לאיחוד בלבד
4. מקררים לפחות שעה וחצי
5. מרדדים ומרפדים תבנית.
*אין צורך בפאי הזה באפייה עיוורת כי הוא נאפה עם המלית המון המון זמן*

מלית טופי-פקאן - מקור מהאתר של קרין גורן עם שינויים רבים שלי
כוס סירופ תירס
1/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה
100 גרם חמאה מומסת
3 ביצים
כוס וחצי אגוזי פקאן קצוצים 

כוס טופי קרמל חתוך לקוביות קטנות (24 סוכריות מרובעות)
200 גרם חצאי פקאן שלמים


1. מערבבים סירופ תירס וסוכר חום בקערה. 
2. שופכים מעל חמאה מומסת כשהיא חמימה ומערבבים טוב. 
3. מוסיפים ביצים ומערבבים שוב. 
4. מוסיפים את הפקאנים והטופי הקצוצים. 
5. שופכים לתוך הקלתית. 
6. מסדרים במעגלים את חצאי הפקאן מעל המלית הרטובה. 
7. אופים 70 דקות. 
8. מצננים לחלוטין. 
9. אפשר לנסות לקרר במקרר לפני ההגשה - אני לא ניסיתי את זה וחבל מאד מאד. 

ושוב אני אומרת - תגישו עם גלידה!! =) =) =) 

תגובה 1:

  1. נראה ממש טעים!!! וגם יפה מאוד... רוטב טופי זה הכי כיף...=)

    השבמחק